شهاب الدین عبدالله مروارید از رباعی سرایانی بود که اغلب موضوع های خاصی را در اشعارش لحاظ می کرد و به سبب مهارت در دبیری و برتری و فضیلتی که در این رشته داشت توانست موضوع های مربوط به اصطلاح های دیوانی و مخاطبان را در رباعیات خود بیاورد.
مدرنیتهی بازاندیشانه هنگامه است که در آن انسان مدرن در مسیر مدرنسازی درنگ میکند و به تماشای بیمها و امیدهای پیش رو مینشیند؛ پیروزیها و شکستهای گذشته را پیش چشم میآورد و بازاندیشانه و بازنگرانه راه خود را از سر میگیرد.
منظور از تاریخ گولاگ سرگذشت اردوگاههای کار اجباری شوروی است، یعنی خاستگاه این اردوگاهها در انقلاب بلشویکی، توسعه و گسترش آنها بهمنزلهی بخش اساسی و بنیادین اقتصاد شوروی و فروپاشی آنها پس از مرگ استالین.
این کتاب زندگینامهی خودنوشت یوساست . از نویسندهای همانند او دور از انتظار نیست، وقتی که تصمیم به نوشتن خاطرات خود کرده از زبانی داستانی برای این منظور استفاده کند. ازاینرو «ماهی در آب» بدل شده است به رمانی که با زبان اولشخص، روایتکنندهی زندگی یک نویسنده است.
شاهدان ماجرا گفتند مردی را دیدهاند که با ماشین فراریاش راه ماشین باری ضدگلولهی حمل پول را بست. فقط ماشین را برد و از صحنه دور شد. ماشین گرانقیمت فراری را جا گذاشت و بعد فهمیدیم ماشین پسر فرمانده کل نیروهای پلیس است.
داستانهای آگاتا کریستی، بهخصوص آن دسته که دربارهی ماجراهای کاراگاه هرکول پوآرو یا خانم مارپل هستند،لقب «ملکهی جنایت» را برای او به ارمغان آوردند ،او همچنین در راه توسعه و تکامل داستانهای جنایی کوشیده است.
دومینیک بونا در پایان یک تحقیق و مطالعهی چهارساله از خلال این تصاویر پیدرپی و متعارض چهرهی انسانی، به جستوجوی حقیقت وجودی رومن گاری پرداخته است، نویسندهای که مجموعهآثار روایی، قوی و آشفتهاش درخور آن است که در شمار پدیدههای جاودانی قرن قرار گیرد.
راز بانو کریستی با نگارشی فوق العاده و پرداختن به جزئیاتی ارزشمند، در عین حال که داستان معمایی پیچیدهای است، تصویری جالب از زندگی حرفهای و خانوادگی آگاتا کریستی افسانهای را به نمایش میگذارد. کتابی که هواداران آگاتا کریستی حتماً باید آن را بخوانند.