انسانها رفاه و خوشبختی خود را با کسانی که در اطراف آنها زندگی میکنند میسنجند. وقتی کسی از اطرافیان وضع بهتری پیدا میکند، شور رقابت با آن خوشبختی بقیه را هم در بر میگیرد. آنچه تجربه میکنیم ممکن است باورهای ما را هم تغییر دهد. تجربههای جدید باعث میشود که انسان به نادانی خود پی ببرد. راحتتر این است که فرض کنیم کسانی که با ما اختلاف فکری دارند مثل شما فکر نمیکنند. انسانها حتی در زمانی که اطلاعات در حال انفجار است باز با هم اختلاف نظر دارند. اینترنت هر چه بیشتر انسانها را در معرض نقطه نظرات جدید قرار میدهد. مردم از دانستن اختلاف در نظرات خشمگینتر میشوند. اختلاف نظرها ربطی به میزان دانستههای افراد ندارد و بیشتر با تجربههای آنها مرتبط است
استرس ناشی از دگرگونیهای زندگی مثل بازنشستگی یا تغییر شغل، عدم توانایی در تهیهی برنامههای اقتصادی بلندمت، نگرانی از نوسانات بازار، جستوجوی مداوم و سرسامآور برای اتخاذ بهترین تصمیم، اضطرابِ از دست دادن و موضوعات همهگیر این چنینی در این دنیای جدیدِ همیشه در حال تغییر برای همهی ما آزاردهنده و ناخوشایند است.
«مورگان هازل» نویسنده کتابِ «روانشناسی پول» در این کتاب با ارائههای حکایتهای جذاب، مثالهای ملموس و قابل اجرا در زندگی روزمره که طیف وسیعی از زندگی را در بر میگیرند.