کتاب شرح رباعیات خیام همراه با رسالهی شرابنامه به کوشش سیداحمد بهشتی شیرازی گردآوری شده است. سیداحمد بهشتی شیرازی شاعر، نویسنده و پژوهشگر ایرانی عرفان و ادبیات فارسی است. او تألیفاتی در حافظشناسی و تفسیر اشعار او دارد.
احمد نعمت اللهی شاعری با ذوق بود که در شعر بیشتر به جنبهی رئالیست آن توجه داشت. همچنین با قرآن و با مفاهیم آن آشنایی داشت و به قول "صاحب سخنوران نامی معاصر ایران" بیشتر قرآن را از حفظ بود.
"شرح جامع مثنوی معنوی" مجموعه ای است هفت جلدی به قلم استاد "کریم زمانی"، که شش دفتر مثنوی معنوی را تشریح نموده و جلد هفتم آن، فهرست راهنمایی از "شرح جامع مثنوی معنوی" می باشد.
از مجموعه کتاب های "شرح جامع مثنوی معنوی" اینک "دفتر هفتم" به همت استاد "کریم زمانی" در چیزی حدود نهصد صفحه توسط انتشارات اطلاعات به چاپ رسیده است. این مجموعه که یکی از بزرگ ترین آثار عرفانی و ادبی ایران زمین را ریز به ریز مورد تفسیر قرار داده، شامل فهرست راهنمایی حجیم نیز می باشد که مجلد پیش رو، با عنوان "دفتر هفتم" از "شرح جامع مثنوی معنوی"، این فهرست راهنما را شامل می شود.
کریم فیضی" در بیان هدف خود از تالیف این کتاب اظهار داشته که غزلیات شمس، با وجود اینکه یکی از بزرگترین آثار به جا مانده از مولاناست، همواره در سایهی مثنوی قرار گرفته و درخشش آن، چنان که باید و شاید توسط پژوهشگران مورد بررسی قرار نگرفته است.