کتاب نظریه تغییرات فرهنگی در ایران، با توجه و تمرکز بر مشکلاتی که در این حوزه میشناسم، تهیه شده است. ضمنا تلاش شده است تا راههای برون رفت از این مشکلات نیز مورد توجه قرار گیرد.
آزادی چیست؟ طبیعت بشر چیست؟ آیا عشق به قدرت و اراده معطوف به قدرت در طبیعت بشر و از قبل به صورت مادرزاد وجود دارد؟ آیا میل به آزاد بودن در سرشت و طبیعت بشر نهفته است یا محصول شرایط اجتماعی است؟ شرایط و محیط چگونه به امیال و عواطف و در نتیجه به ساخت جامعه و قدرت شکل میدهند؟ چگونه میتوان از دمکراسی دفاع کرد؟ نقش علم در این میان چیست؟ نقش فرهنگ چطور؟ اینها پرسشهایی است که دیویی سعی دارد به آنها پاسخ دهد. پاسخهای دیویی به این پرسشها بر متفکران بعدی از جمله پوپر و رالز اثر گذاشته است.
علامه طباطبایی از جمله متفکران اجتماعی مسلمان معاصر است که در تفسیر ارزشمند المیزان، در کنار سایر مسائل علمی و فلسفی در موضوع زنان و خانواده و موضوعات مرتبط با آنها دیدگاههای علمی برارج و بدیعی مطرح کرده است...
در این اثـر، مقالاتی از استادان به رشته تحریر در آمده که به موضوع هویـتبخشی، حقوق و سرنوشت زنان در طول تاریخ پرداخته است و میتواند برای دانشجویان رشته مطالعات زنان مفید واقع افتد.