جاناتان هایت، روانشناس اجتماعی و استاد روانشناسی اخلاق در دانشگاه نیویورک، با بررسی اندیشههای باستانی تمدنهای کهن در مدیترانه، چین و هندوستان، نشان میدهد که کدام بخش از این اندیشهها در زندگی امروزی ما کاربرد دارد و کدام بخش از آنها با گذشت زمان، اهمیت و اعتبار خود را از دست داده است. کتاب فرضیۀ خوشبختی دارای ده فصل اصلی است و نویسنده در هر فصل، به بررسی یک اندیشۀ بزرگ و مهم پرداخته است.
آنگونه که بودا گفته است: «این ذهن ماست که زندگیمان را میسازد.» اما به نظر او، ذهن به فیلی میماند که سرگردان، راه خودکامگی و کامجویی را میپیماید. حال، این خودآگاه ماست که هدایت آن را به دست میگیرد؛ همانند فیلبانی که بر پشت فیلی نشسته است.
با خواندن این کتاب، با عملکرد ذهن انسان آشنا میشوید و پیشنهادهایی کاربردی برای افزایش شادی، رضایت خاطر و آرامش دریافت می کنید. هایت چنین به بررسی دلایل بروز برخی اختلالات روحی مانند اظطراب اجتماعی، اضطراب پس از سانحه، وسواس فکریعملی، حملههای عصبی و... میپردازد و علاوه بر اینکه آنها را از دیدگاه علمی برای مخاطب توضیح میدهد، راهکارهایی ساده و قابل اجرا در اختیار او میگذارد.