کتاب زبان زنانه در سینما نوشته شیما بحرینی، پژوهشی دقیق و بهروز در حوزه مطالعات فرهنگی است که به بررسی زبان سینمایی از منظر جنسیتی میپردازد.
کتاب در سه فصل اصلی تدوین شده که هر کدام زوایای متفاوتی از موضوع زبان و جنسیت در سینما را مورد تحلیل قرار میدهند:
مطالعات فرهنگی و زبان:نویسنده ابتدا به معرفی جریان مطالعات فرهنگی میپردازد و نشان میدهد چگونه زبان به عنوان بازنماییکننده فرهنگ، معناهای خود را در بستری پویا و متغیر به دست میآورد و دستخوش بازخوانیهای مکرر میشود.
زبان زنان در سینما:تمرکز بر تحلیل زبان زنان به ویژه در بستر سینماست. دیدگاههای مختلف درباره زبان زنانه در این رسانه بررسی و نقد میشود و به چگونگی شکلگیری این زبان در ساختارهای سینمایی پرداخته میشود
رویکرد استوارت هال و تحلیل فمینیستی:قد و بررسی نظریه روانکاوی در تحلیل آثار سینمایی میپردازد و ناکارآمدی آن را در درک کامل نقش زنان نشان میدهد. سپس با تأکید بر رویکرد مطالعات فرهنگی استوارت هال، چارچوبی نوین و فمینیستی برای تحلیل گفتمانهای سینمایی ارائه میکند.
تحلیل گفتمان جنسیتی،رویکرد فمینیستی،استفاده از نظریه استوارت هال از ویژگیهای برجسته کتاب اند.کتاب زبان زنانه در سینما با رویکردی جامع، دقیق و فمینیستی به زبان سینمایی، به خوانندگان امکان میدهد تا با نگاهی نقادانهتر و عمیقتر بازنمایی زنان در سینما را بررسی کنند.