فلسفه عرفان نظری پس از بحث درباره نظریه سنجش پذیری گزارههای عرفانی، به میزان عرفان نظری میپردازد تا منطق کشف صدق و خطای این دست از گزارهها که امکان خطا دارند، تبیین کند.
«آن یای لعنتی» روایتی شاعرانه، عاشقانه و در عین حال تاریخی است در باب زندگی، مرگ و تنهایی عظیمِ عینالقضات که بنا به قاعدهی مرسوم جوانمرگی فرهنگی جان خود را بر سر عقاید بدیعش نهاد.
کتاب «آیین بودا و هنر در ژاپن» نوشته ریچارد بی. پیلگریم، کاوشی جامع از تأثیر عمیق بودیسم بر هنر و فرهنگ ژاپن است. این کتاب به بررسی ابعاد تاریخی، مذهبی و زیباییشناختی هنر بودایی در ژاپن میپردازد و به خوانندگان درک عمیقی از نحوه درهمتنیدگی این عناصر ارائه میدهد.
دو رساله عرفانی در عشق؛ السوانح فی العشق یا سوانح العشاق اثر خواجه احمد غزالی (457-520ق)؛ قدیمیترین کتابی است که بهطور مستقل در موضوع«عشق» و معانی آن، به زبان پارسی نوشته شده است. سخن از عشق است و منظور از عشق در حیطه عرفان و تصوف اسلامی، بیشک همان عشق حقیقی (عشق مطلق یا عشق الهی) است و بس. معروفیت«ادبی-عرفانی» خواجه احمد، بهواسطه رساله «سوانح» اوست. احمد غزالی، رساله سوانح را در بیان زیبایی آفرینش یعنی «عشق» به صورتی مدون ساخته و تصنیف نموده است. درواقع میتوان گفت که سوانح اولین رسالهای است که درباره عشق به زبان پارسی نگارش و تدوین یافته است. خواجه احمد در رساله سوانح، موضوع عشق را الحق به زیباترین وجهی به رشته تحریر و نگارش درآورده و با چنان استادی و پختگی قلمزده که هیچ کتابی در موضوع عشق به پایه آن نرسیده است.