سه دختر حوا» داستان زندگی زنی است که میان عشق و باورهایش قرار گرفته، باورهایی که نمیداند کدامشان درست و کدامشان غلط است. جستوجوی او برای درک مفهوم زندگی و عشق او را به ورطههای تازه و ماجراهای گوناگون میکشاند.
ما در عصر دوگانگی زندگی میکنیم. اختلافات ما در دو چیز خلاصه میشود؛ ایمان و شک. ما به هر دوی آنها نیاز داریم. مقداری ایمان و مقداری شک تا همدیگر را به چالش بکشند. این رمان فراتر از دوگانگیها سعی میکند درباره دو چیز حرف بزند که همان ایمان و شک است.
«سه دختر حوا» داستان سه دختر مسلمان در آکسفورد است که الیف شافاک از آنها بهعنوان سه سمبل ایمان، گناه و تردید استفاده کرده است. شافاک خود دربارهی این رمان میگوید: «سوالی که در جستوجوی آن بودم، این است که چگونه سه زن با روحیههای متفاوت، مانند سه خواهر در کنار یکدیگر زندگی میکنند؟»
داستان این اثر، در ترکیه، اروپا، زمان حال و گذشته رخ میدهد. «سه دختر حوا»، داستان جستوجوی مفاهیمی چون عشق، ایمان، خداوند، هویت و شادمانی در زنان است. این کتاب همچنین انتقاد تندی به جامعه ترکیه و بورژواری موجود در این جامعه دارد. شفق در یکی از مصاحبههایش در صحبت دربارهی این اثر گفته شاید اگر این کتاب را اول به زبان ترکی مینوشت، نمیتوانست چنین آزادانه از کشورش انتقاد کند.