این کتاب شامل دو نمایشنامهٔ زندگی انسان و فرمانروای گرسنگان به قلم لئانید نیکلایویچ آندری‌یف (۱۸۷۱-۱۹۱۹) نویسنده و نمایشنامه‌نویس روس است که به او لقب پدر اکسپرسیونیسم ادبیات روسی داده‌اند.
مضمون اصلی نمایشنامهٔ زندگی انسان در همان پیش‌درآمد آشکار می‌شود: ماجرای غمبار و ازلی و ابدی انسانِ اسیر در چنگ سرنوشت. فرد خاکستری‌پوشی به نام «او» که شخصیتی قراردادی و نمایندهٔ همهٔ چیزهایی است که مانع آزادی انتخاب انسان می‌شوند، بر مدار زندگی انسان چارچوب می‌گذارد. هر پنچ صحنهٔ نمایشنامه که پنج مرحله از زندگی انسان را از تولد تا مرگ، «از پایین به بالا، از بالا به پایین» به تصویر می‌کشند، نمایانگر همین فرضیه هستند. تأکید مستقیم اثر بر مراحل رویارویی انسان با «حتمیّات» است.
در نمایشنامۀ فرمانروان گرسنگان شاهد انتقال آشکار و عیان حسّ نفرت، همراه با خشم‌، از بی‌عدالتی‌های اجتماعی هستیم. آندری‌يف که فرمانروای گرسنگان را بخشی از چرخهٔ نمایشنامه‌های خود دربارهٔ زندگی بشریت می‌دانست، در گفت‌وگویی اظهار داشت که در این اثر می‌خواسته است «طغیان گرسنگان» را به تصویر بکشد، یعنی پایین‌ترین مرحلهٔ اعتراض اجتماعی.