این کتاب در نهایت هدفش تغییر ذهنیت از پایداری لجوجانه به انطباق فکر است و خوانندگان را به انجام انتخابهایی که منجر به خوشبختی و موفقیت واقعی میشوند، ترغیب میکند.
نیل برتون با کاوش در ماهیت اختلالاتی همچون اسکیزوفرنی، افسردگی، اختلال دوقطبی و... به واکاوی ذهن، بدن، زبان و خلاقیت انسان میپردازد و پرسشی را که سالهاست نقل زبان همگان شده دوباره پیش میکشد: آیا رابطهای بین نبوغ و دیوانگی وجود دارد؟
«شاگرد جدید روی زمین زانو زد تا دوره آموزشی خود را آغاز کند. استاد جمله ای الهام بخش را در گوش او زمزمه کرد و به او هشدار داد که این جمله را بر کسی آشکار نکند. شاگرد پرسید: اگر این کار را بکنم، چه اتفاقی می افتد.
«کشف» از نظر من، سعی بر آن دارد که حلقه ای از حلقه های مفقوده در مطالعات انسانی اجتماعی را به ویژه با محوریت مواجهه ایرانیان با دوران نوین (مدرن) و امور پیش آمده آن برجسته کند.
کتاب شامل مباحث مختلفی دربارهی تیپهای شخصیتی، نقش توابع روانی در شکلگیری شخصیت، و تاثیر آنها بر رفتار و روابط فردی است. یونگ در این کتاب به تفصیل به بررسی تفاوتهای فردی و نحوه تاثیرگذاری آنها بر زندگی روزمره و روابط میپردازد.