در این کتاب، فیلیپ شارلیه، «ایندیانا جونز گورستانها»، در جهان سفر میکند تا پرده از چنین اسراری در تاریخ بشریت بردارد. شارلیه، برای رسیدن به پاسخ، به دنبال سرنخهایی در اسناد پزشکی، اثر انگشتها و لکههای خون است.
تمدن یونان با قدمتی هشتصدساله، از مهمترین تمدنهایی است که همواره در طول تاریخ مورد بررسی قرار گرفته و آغازگر عناصر تمدنی و فرهنگی بسیاری در سراسر جهان بوده است
مقام و جایگاه زردشت در فرهنگ ایرانی پیوسته مورد توجه ایرانیان و ایران شناسان بوده است. پژوهشهای بسیاری در این زمینه انجام شده و کتاب حاضر که از مجموعه «هزارههای دنیای باستان» منتشر شده، یکی از جامعترین و تازهترین این تحقیقات به قلم پروفسور گراردو نیولی ایرانشناس نامدار ایتالیایی است. او طی چهار مقالهای که در بخش فرهنگ و زبانهای خاورمیانه دانشگاه کالیفرنیا UCLA به صورت سخنرانی ارائه کرده، از نظریههای گوناگون بهره جسته و ضمن نقد برخی نظریههای متقدم، زمان زردشت را مورد بررسی قرار داده است.
کتاب «باستانشناسی، دین و آیین» از مجموعه هزارههای دنیای باستان است که تلاش میکند برگزیدهترین آثار پژوهشگران، محققان و ایرانشناسان داخلی و خارجی در حوزه مطالعات تاریخ و تمدن ایران باستان و دیگر سرزمینها را در دسترس علاقهمندان قرار دهد....
در این کتاب مراحل تکوینی سفال مورد بحث و بررسی قرار گرفته و بر این اساس، سفال و سفالگری در فلات مرکزی ایران از آغاز نوسنگی تا دوران معاصر طی هشت فصل تدوین گردیده است.
کتاب «کرمان باستان» تالیف سیدمنصور سیدسجادی، باستانشناس پیشکسوت و کاوشگر شهر سوخته و محوطه جیرفت نقبی است به کهنترین آثار سکونتی انسان در دوران نوسنگی کرمان. در بررسیهای باستانشناسی انجام شده در این ناحیه تعداد 10 محوطه از این دوران در اطراف تل آتشی و بقایای آثار 11 مرحله معماری بهدست آمد.