در ایام هفته، نزدیک سرای، غیر از سکنۀ آن و کسانی که با سرای کار داشتند مشاهده نمیشدند اما روز جمعه در پیرامون سرای و حیاطهای آن جمعیتی انبوه به چشم میرسید، چون در آن روز سلیمان خان قانونی، امپراتور عثمانی، برای نماز روز جمعه به مسجد «ایاصوفیه» میرفت و همه میخواستند او را ببینند.
سرای دارای حیاطهای متعدد بود و در روز جمعه بزرگانی که اجازه داشتند وارد سرای شوند در سه حیاط برای دیدن سلیمان خان قانونی قرار میگرفتند. ایلچیها که فرستادگان سلاطین جهان بودند در حیاط اول، که بلافاصله بعداز کوشک مخصوص سلیمان خان قرار داشت، او را میدیدند و سلیمان خان که سوار بر اسب از آن حیاط میگذشت عنان اسب را مقابل ایلچیها میکشید و با چند کلمه به آنها خوشباش میگفت و بعد به راه میافتاد و وارد حیاط دوم میشد. در حیاط دوم سلاطینی که دستنشاندۀ سلیمان خان، یعنی خراجگزار، او بودند یا نمایندگان آنها حضور داشتند و چون اکثر آنها دارای کیش اسلام بودند سلیمان خان چند لحظه مقابل آنها توقف میکرد و برای همه توفیق عبادت خداوند را میطلبید. بعد عازم حیاط سوم میگردید
در آن حیاط بزرگانی حضور داشتند که همه از رجال داخلی عثمانی بودند و بایستی تا مسجد ایاصوفیه ملازم سلیمان خان بشوند و بهاتفاق وی از مسجد به سرای مراجعت نمایند و ناهار آن روز را در سرای بخورند. در رأس آن بزرگان وزیر اعظم بود که حتی وقتی در قفای سلیمان خان به مسجد ایاصوفیه میرفت دو نفر، که چماق نقره در دست داشتند، پیشاپیش وی حرکت میکردند.