کتاب کافهای در لبه جهان نوشته جان استرلکی، یک اثر پرفروش و الهام بخش است که در دسته کتابهای خودیاری و فلسفی قرار میگیرد. کتاب به بررسی موضوعاتی مانند معنا و هدف زندگی میپردازد و از طریق یک داستان ساده اما تأثیر گذار مخاطب را به تأمل درباره زندگی خودش دعوت میکند.
جلدهای ششم و هفتم «دفترهای زندان» آنتونیو گرامشی، نقطهعطفی در سیر فکری او به شمار میروند؛ دورهای که در آن، اندیشههای پراکندهاش درباب فرهنگ، سیاست و فلسفه، انسجام و عمق بیشتری مییابند...
کتاب "هگل و اندیشه فلسفی در روسیه"، شاید نخستین کتابی باشد که به طور کامل مسئلهٔ تأثیرپذیری متفکران روس از فلسفهٔ هگلی را در قرن نوزدهم به بحث میگذارد.
فیلسوف قرن بیستم، «کارل یاسپرس» میگوید ما چنان میراث آشفتهای را تحویل گرفتهایم که چه بسا بازسازی تصویر صحیحی از شخصیت واقعی سقراط هرگز امکانپذیر نباشد. با این حال قصههایی که روزگاری دربارهی او تعریف میشدهاند سزاوار آن هستند که یک بار دیگر برای خوانندگان معاصرِ علاقهمند به فلسفهی او تعریف شوند. بر این اساس، کتاب حاضر دربرگیرندهی روایتی غلوآمیز و نیمهساختگی از زندگی سقراط است تا اندیشههایش قابل فهمتر شده و پیوندهای آن با فلسفهی مدرن بارزتر نشان داده شوند. به نظرم این بهترین راه برای بهرهمند شدن حداکثر مخاطبان از داستان زندگی او خواهد بود.
در میان اعضای مکتب فرانکفورت، مارکوزه بیش از همه بر به کار بستن بینشهای نظریهی انتقادی بر جهان واقعی و ملموس مصمم بود، بیتوجه به این که مقاومت جهان واقعی در برابر امیدهای اتوپیایی تا چه میزان گسترده و پرزور باشد....