با مطالعهی کتاب حاضر تااندازهای با شیوهی زیست پیشینیان از معماری گرفته تا خوراک، پوشاک، سازگاری با طبیعت در دورههای پارینهسنگی، نوسنگی، مسوسنگ، مفرغ، آهن، ایلامی، هخامنشی، سلوکی و اشکانی، ساسانی، اسلامی و جهان ایرانی (بیرون از مرزهای سیاسی جدید) آشنا خواهید شد.
مردمان نیاهندواروپایی آناهیتا را در مقام ایزدبانوی آب میپرستیدند. میان آناهیتا و سایر ایزدبانوهای آب شباهتهای زیادی وجود دارد که در سراسر اروپا میتوان در کنار رودهای بزرگ ردپایشان را یافت...
در این کتاب مراحل تکوینی سفال مورد بحث و بررسی قرار گرفته و بر این اساس، سفال و سفالگری در فلات مرکزی ایران از آغاز نوسنگی تا دوران معاصر طی هشت فصل تدوین گردیده است.
کتاب «کرمان باستان» تالیف سیدمنصور سیدسجادی، باستانشناس پیشکسوت و کاوشگر شهر سوخته و محوطه جیرفت نقبی است به کهنترین آثار سکونتی انسان در دوران نوسنگی کرمان. در بررسیهای باستانشناسی انجام شده در این ناحیه تعداد 10 محوطه از این دوران در اطراف تل آتشی و بقایای آثار 11 مرحله معماری بهدست آمد.
کتاب حاضر ترجمهی فارسی گزارش کمیاب کاوش دو گورستان مهم پیش از تاریخ توسط لویی واندنبرگ است که شاگردان وی "ارنی هرینک" و "برونو اورلت" آن را با دقتی بینظیر در سال ۱۹۹۶ م به چاپ رساندند. گورستانهای هکلان و پرچینه کهنترین و مهمترین شواهد باستان شناختی از دامداران کوچ رو باستان و در نوع خود بینظیر هستند. مطالعهی این ترجمهی این کتاب توسط آقای محسن زینیوند اثر مهم را برای بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران علاقمند فراهم کرده است.