این کتاب از آغار ورود «جهان سوم» به نظام اقتصاد جهانی تا فرازونشیبهای گوناگون شکلگیری سرمایهداری و جنبشهای انقلابی در «جهان سوم» را گاهشماری میکند.
شب بیپایان تاملی است درباب نسبتهای نظری و تاریخی میان روانکاوی و سینما و به ارزیابی شباهتها و تفاوتهای «سینمای مبتنی بر نماکاوی» و کردار روانکاوانه میپردازند.
ران رابرتز از اعضای انجمن روانشناسی بریتانیا در این کتاب گزارشی انتقادی از نقش ایدئولوژیک روان شناسی در حمایت از سرمایه داری به دست میدهد و با ارائه مستنداتی از دل روان شناسی به نقد آن پرداخته است.
نویسنده هفت لحظه از تاریخ فلسفه را بر می گزیند و از طریق هفت عبارت کلیدی هفت فیلسوف خواننده را با مباحثی در ساحت معرفت شناسی متافیزیک، فلسفه ی اخلاق و زیبایی شناسی آشنا می سازد.
او به مدد تفکر هگل ،مارکس و مکتب فرانکفورت و با گذر از نویسندگان کلاسیک در زمینه ی حقوق حیوانات نظریه ی اجتماعی و دیالکتیکی بدیل و رویکرد عملی متفاوتی را در مورد رنج حیوانات ترسیم می کند.
این کتاب نشان می دهد که ابتذال هایدگر نه از اندیشه هستی ، بلکه از اندیشه ی تاریخ تقدیر یکتا و تمنای پرشور یک «سرآغاز جدید» نشأت می گیرد؛ افتتاح بنیادگذاری و هستن در امر آغازین که همانا وسوسه ی دیرین متافیزیک است.