دومینیک بونا در پایان یک تحقیق و مطالعهی چهارساله از خلال این تصاویر پیدرپی و متعارض چهرهی انسانی، به جستوجوی حقیقت وجودی رومن گاری پرداخته است، نویسندهای که مجموعهآثار روایی، قوی و آشفتهاش درخور آن است که در شمار پدیدههای جاودانی قرن قرار گیرد.
نویسنده باور دارد که در تاریخ ترکها، دو دگرگونی بیش از هرچیز بر زندگی آنها اثرگذار بوده است: گرویدن به اسلام پس از رسیدن اسلام به فرارود، و ورود به مدرنیتهی جهانگستر از چند سدهی پیش بدین سو.
نویسنده بر این بوده است که واقعیت فراطبیعی و متعال را در کنار واقعیت طبیعی و این جهانی به رسمیت بشناسد و بر این نکته تأکید کند که در جهان مدرن نیز میتوان از امر متعال و فراطبیعی سخن گفت.
شهاب الدین عبدالله مروارید از رباعی سرایانی بود که اغلب موضوع های خاصی را در اشعارش لحاظ می کرد و به سبب مهارت در دبیری و برتری و فضیلتی که در این رشته داشت توانست موضوع های مربوط به اصطلاح های دیوانی و مخاطبان را در رباعیات خود بیاورد.
مدرنیتهی بازاندیشانه هنگامه است که در آن انسان مدرن در مسیر مدرنسازی درنگ میکند و به تماشای بیمها و امیدهای پیش رو مینشیند؛ پیروزیها و شکستهای گذشته را پیش چشم میآورد و بازاندیشانه و بازنگرانه راه خود را از سر میگیرد.
منظور از تاریخ گولاگ سرگذشت اردوگاههای کار اجباری شوروی است، یعنی خاستگاه این اردوگاهها در انقلاب بلشویکی، توسعه و گسترش آنها بهمنزلهی بخش اساسی و بنیادین اقتصاد شوروی و فروپاشی آنها پس از مرگ استالین.