در معرفی کتاب نیز آمده:
مطالعه این کتاب برای مردم عادی و افرادی که در حال دریافت خدمات مشاورهای هستند یا روزی نیاز به این خدمات پیدا میکنند، نیز مشکلی به همراه نمیآورد. زیرا، در سرتاسر کتاب صادقانه و با زبانی علمی به امکان و احتمال آسیبهای مشاوره نادرست پرداخته شده است و مشاوران و روان درمانگران از انجام آن منع شدهاند و دامها و چالههای احتمالی موجود بر سر راه یک فرایند مشاورهی درست و دقیق مشخص معین شدهاند. پس آگاهی عمومی از این احتمالات و خطرها نه تنها به اصل و اهمیت و ضرورت مشاوره لطمهای وارد نمیکند، بلکه راه را روشن تر میکند و مشاور را یک انسان صادق و در حال تحول و خودسازی مداوم نشان می دهد.
برشی از کتاب
یکی از موضوعات مهم که لازمه رابطه مشاورهای است، محرمانه قلمدادکردن اطلاعات مراجع است. این موضوع بدین معناست که به جز در موارد استثنایی، ا زجمله آگاهی از امکان خودکشی یا دیگرکشی مراجع باید انتظار داشت که مشاور هرآن چه را که مراجع در طول جلسات مشاوره به او گفته است، به مثابه یک امانت بزرگ نزد خود محفوظ بدارد. وضعیت آسیبزا زمانی بهجود میآید که مشاوره وسوسه میشود تا اطلاعات مراجع را، با این تفکر که به وی کمک میکند، با خانواده یا افرادی که به نوعی با مراجع و مشکلش رابطه دارند، درمیان بگذارد.
در چنین وضعیتی، رابطهی درمانی به شدت آسیب میبیند و فرایند اعتمادسازی با چالش مواجه میشود. توصیه این است که هر مشاور،قبل از آنکه بخواهد اطلاعات مراجع را با دیگری در میان بگذارد، از خود بپرسد که چه چیزی از این عمل عاید میشود و چه آسیبی را متوجه فرایند درمان میکند.