تربیتبدنی و علوم ورزشی، همراستا با سایر علوم حرکت روبهجلویی در قرن گذشته داشته است. شاهد این مدعا، پیشرفتهای چشمگیر اجراهای ورزشی در دهههای اخیر است. بخشی از این پیشرفتها مربوط به گسترش روزافزون مبانی نظری علوم ورزشی بوده و بخش دیگری که نقش تعیینکنندهای در دستیابی به اوج اجرای ورزشی دارد، با کاربرد این یافتهها در طراحی برنامههای تمرین ورزشکاران در ارتباط است. آگاهی از روشهای مختلف تمرین، سازگاریهای فیزیولوژیکی با تمرین، عوامل مؤثر بر این سازگاریها و زمانبندی استفاده از تمرینات مختلف از جمله مواردی است که مربیان و ورزشکاران باید در طراحی برنامههای تمرین مدنظر داشته باشند.
کتاب حاضر، ترجمهی بخش اول از کتاب «زمانبندی تمرین: روششناسی تمرینات ورزشی» نوشتهی تئودر بومپا است که یافتههای علمی را به شیوهای کاربردی در اختیار مربیان و ورزشکاران قرار میدهد. در فصل اول و دوم کتاب، اساس و اصول شرح داده شده است. فصول سوم و چهارم، ضمن ارائهی مبانی نظری آمادگی برای شروع و اجرای تمرینات ورزشی، متغیرهایی را که در طراحی تمرین مورد نیاز هستند، در اختیار خواننده قرار میدهد.
سرانجام، در فصل پایانی، اصول مربوط به بازگشت به حالت اولیه ارائه میشود. امید است کتاب حاضر بتواند راهنمای مناسبی برای مربیان و ورزشکاران کشورمان باشد.