خواندن روایتهای متعدد عزاداری حسینی فقط ما را با تنوع و گستردگی صداهای دیگر و سبکهای مختلف و منحصربهفرد سوگواری دینی آشنا نمیکند. تجربهی غمهای شخصی و خصوصی دیگرانی که هر یک به شکلی منحصربهفرد با رخداد عظیم روز دهم گره خوردهاند، معانی جدیدی برای بسیاری از مفاهیم انسانی خلق میکند. تأثیر این تکثر معنای زیسته، کم از خیمههای کوچک و بزرگ عزاداری که لابهلای صفحات این کتاب برپا شدهاند، نیست. انسان امروز بیش از هر چیز نیازمند معناست تا نابسامانیهای زندگیاش را به مدد روایت مهار کند.
رستخیز کتاب جستجوگرانی است که تشنگی و نیزه و خون، عطششان را به فهم ابعاد این عشق بیمثال فرو نمینشاند و کنار سنتهای گرم و رایج محرم، و آن سوی معجزات و شفاها و اشکها و گرهگشاییها به دنبال روایت ماجرای عبور از رنجی هستند که سرچشمهی جوشان زندگی است؛ ماجرای گذر مردمان بزرگ از تنگنای مصیبت.
این کتاب شرحِ زنده شدن ذرهای از درون انسان در فراخوانِ هر سالهی محرم است. داستان شنوندههایی که از مجلس روضه، خردهای اندیشه، اندکی شهود یا تغییری کوچک غنیمت بردهاند. در این اثر بیست و چهار نفر از تجربههایی نوشتهاند که در دل سنت عزاداری این روزها و در همین کوچهها و تکیهها شکل گرفته و دریافت و برداشت تازهای با خودش آورده است. رستخیز روایت محشر هرساله است که هنوز هم رستگاریهای کوچک و بزرگ میآفریند و ما را نو میکند.