کتاب دیدرو را پیتر فرانس نوشته و احمد سمیعی گیلانی آن را به فارسی برگردانده است. دنی دیدرو از فیلسوفان معروف فرانسوی بود که شهرتش در سایهی معاصرانی مانند روسو و ولتر رنگ باخت. او در سال 1749 در کتابِ نامهی یک کور به طرح پرسش دربارهی وجود خدا پرداخت و به همان دلیل به زندان انداخته شد. از آثار او میتوان کتاب ژاک قضا و قدری و اربابش و برادرزادهی رامو را نام برد.
دنی دیدرو نقطهنظر منحصربهفردی در جهان عصر روشنگری داشت. کتاب دیدرو اثر پیتر فرانس، طیف وسیعی از نوشتههای دیدرو را از سیاست تا تئاتر، از فیزیولوژی تا نقاشی و… در نظر میگیرد و بر انگیزههای انتقادی کارهایش تأکید میکند. در طول مطالعهی کتاب، متوجه پیچیدگی نوشتههای او، با صداهایی متنوع و اغلب متناقض میشویم.
پیتر فرانس دانشمند انگلیسی است که سالها استاد دانشگاه ادینبورگ بود. چند سال بعد او بهعنوان عضو آکادمی بریتانیا انتخاب شد و بعد از آن به عضویت انجمن سلطنتی ادینبورگ درآمد. احمد سمیعی گیلانی مترجم و نویسندهی ایرانی و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. او در کنار حرفهی ویراستاری چند کتاب نیز در همین زمینه به چاپ رسانده است. از کتابهایی که او نوشته یا ترجمه کرده، میتوان موارد زیر را نام برد: دلدار و دلباخته اثر ژرژ ساند، چیزها اثر ژرژ پرک، سالامبو اثر گوستاو فلوبر، چومسکی اثر جان لاینز، ساختهای نحوی اثر نوام چامسکی و کتابهای نگارش و ویرایش، شیوهنامهی دانشنامهی جهان اسلام و آیین نگارش.