شخص بهعنوان صاحب حق و تکليف، مهمترين رکن علم حقوق است و به همين دليل آشنایی با اشخاص، احوال اشخاص، موقعيت اشخاص در فضای حقوقی و حدود و اختيارات اشخاص در نظم حقوقي جامعه، اولين گام در تحصيل حقوق به شمار میرود و بهعنوان يکي از دروس پايه، از اهميت ويژهای برخوردار است. ازاینرو يک دانشجوی حقوق در يک دوره درس حقوق مدنی که از آغاز تا انجام دورۀ کارشناسی ادامه دارد، نخست با درس «اشخاص» آشنا ميشود. منتها در برنامۀ مدون دانشکدۀ حقوق، درس اشخاص بهعنوان درس يکواحدی ارائه شده که به علت کمتأثير بودن آن در معدل، دانشجوی مبتدی که هنوز فضای حقوقي را بهدرستي درک نکرده، ممکن است اين درس را جدی نگيرد و نتيجتاً، در درک مباحث ديگر حقوق مدنی بهتدريج، احساس دشواری و درماندگی کند.
از سوی ديگر رعايت ضابطۀ تجربی آموزش «گامبهگام» و «از آسان به دشوار»، مانع از اين میشود که در درس اشخاص، مباحث نظری به نحوی مفصلتر و عميقتر مورد بررسی و تحليل قرار گيرد، زيرا دانشجويی که تازه میخواهد با حقوق آشنايی پيدا کند کشش و ظرفيت درک مباحث سنگين را ندارد و بايد با او بيشتر مدارا شود.
اين کتاب که نخستين بار با کتاب اموال و مالکيت توأم بود و هماکنون جداگانه منتشر ميشود، با در نظر گرفتن ملاحظات يادشده، برای تدريس اولين مبحث حقوق مدنی در يک نيم سال، برای دانشجويان حقوق نوشته شده است، کوشش نويسنده بر اين بوده که مباحث طوری ارائه شود که براي يک نوآموز حقوق بهآسانی قابلفهم باشد و ورود او را به فضای حقوقي آسانتر سازد.