پس از چند دهه ثبات، در دههی اخیر ناگهان میزان
افسردگی،
اضطراب، آسیب به خود و
خودکشی در نوجوانان دو برابر شد. چرا؟
جاناتان هایت در این کتاب توضیح میدهد که «کودکی گوشیمحور» چگونه در دههی گذشته آغاز شد، و چرا کودکان به بازی و استقلال نیاز دارند تا به بزرگسالانی شایسته و توانا تبدیل شوند.
هایت «بازآرایی دوران کودکی» را روندی میداند که پرورش عصبشناختی و اجتماعی کودکان را مختل میکند و برای جلوگیری از پیشرفت فراگیر آن، مجموعهای از اقدامات را در سطوح مختلف پیشنهاد میکند تا از مشکلات شایعی مثل اختلال خواب، انزوای اجتماعی، اختلال توجه، اعتیاد رفتاری و کمالگرایی پیشگیری شود. همچنین توضیح میدهد که چرا رسانههای اجتماعی به دختران بیش از پسران آسیب میزنند و چرا پسران از دنیای واقعی به دنیای مجازی رسیدهاند که عواقب فاجعهباری برای خودشان، خانوادههایشان و جامعه دارد.
«کتابی ضروری و بحثبرانگیز که توضیح میدهد چرا بسیاری از کودکان حالشان خوب نیست و ما بزرگسالان چگونه میتوانیم اوضاع را بهتر کنیم. جاناتان هایت معتقد است جایگزینی بازیهای دوران کودکی با تلفن همراه، تاثیری مخرب بر سلامت روان و شرایط اجتماعی کودکان دارد. حتی اگر لازم نمیدانید که استفاده از گوشیهای هوشمند را برای فرزندانتان تا قبل از دبیرستان ممنوع کنید، این کتاب شما را وادار میکند تا دربارهی نقش والدین در شکوفایی استعدادهای کودکان و آمادهسازی آنها برای مواجهه با دنیا بازاندیشی کنید.»
آدام گرنت، نویسندهی کتاب دوباره فکر کن!