اثر حاضر برای قدردانی از تلاشهای استاد جمشید کیانفر، پژوشگر تاریخ نسخهشناس و مصحح فراهم آمده است؛ شخصیتی که به شناخت و شناسایی منابع و مآخذ تاریخ ایران به ویژه عصر قاجار و تصحیح متون و بیش از همه اینها به فروتنی و حسن خلق شهرت دارد و همواره در خدمت فرهنگ ایران بوده است.
آسیای مرکزی نامی است که از نیمه دوم قرن نوزدهم به بعد برای بخشی از فرارودان ابداع و استفاده شد و عمدتاً پنج کشور تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان و ترکمنستان را شامل میشود.
کتاب حاضر در نوع خود اثری منحصر به فرد است. کمترین اطلاع از تعاملات پیچیده و پرجزئیات ایران و غرب مشخصاً به دورهای بر میگردد که از یک سو شرق هنوز به موضوع کانونی آنچه بعدها ذیل عنوان شرقشناسی میشناسیم بدل نشده است و از سوی دیگر تاریخنگاری رسمی، تاریخنگاری انتقادی معاصر و حتی جریان گسترده ایرانپژوهی دانشگاهی نیز چندان به آن توجهی نداشته است.
روث اسکِر، از مورخان برجسته و خلاق معاصر، زندگی ناپلئون را از زاویهای نو و متفاوت روایت میکند؛ او از دریچهی باغبانی، نخستین و آخرین عشق ناپلئون، به حیات کوتاه و البته پرماجرای این جهانگشای فرانسوی پرداخته است...
کتاب «کرمان باستان» تالیف سیدمنصور سیدسجادی، باستانشناس پیشکسوت و کاوشگر شهر سوخته و محوطه جیرفت نقبی است به کهنترین آثار سکونتی انسان در دوران نوسنگی کرمان. در بررسیهای باستانشناسی انجام شده در این ناحیه تعداد 10 محوطه از این دوران در اطراف تل آتشی و بقایای آثار 11 مرحله معماری بهدست آمد.