کتاب "داستان یک توافق" به بررسی داستانی واقعی و پیچیده از مهمترین رخداد دیپلماسی در قرن بیست و یکم میپردازد. تریتا پارسی، نویسنده و کارشناس روابط خاورمیانه با دسترسی ویژه به مقامات کلیدی در آمریکا، ایران و دیگر کشورهای دخیل، ماجرای مذاکرات اتمی ایران و آمریکا را روایتی تحلیلی و دقیق کرده است.
طومارهای بحرالمیت شامل اسناد بازمانده از فرقهای یهودی که دو هزار سال پیش در بیابان یهودیه نزدیک به دریاچه بحرالمیت میزیستند، «بزرگترین کشف مربوط به کتاب مقدس در قرن بیستم» لقب گرفته است.
«تداوم حضور ایران در دوران پس از ساسانی» یک اثر ارزشمند در حوزه تاریخ و تمدن ایران و اسلام است که نشان میدهد چگونه عناصر فرهنگی و علمی ایران در شکلگیری و پیشرفت تمدن اسلامی اثرگذار بودهاند. اگر به مطالعات تاریخی و تمدنی علاقه دارید، این کتاب گزینهای عالی برای مطالعه است.
دوره یکسال و نیمه پس از پایان جنگ جهانی اول دورهای است که در این کتاب از آن با عنوان «برهه ویلسونی» یاد میشود، دوره کوتاهی که طی آن وودرو ویلسون، رئیس جمهور وقت آمریکا این باور را در میان مردم جهان اشاعه داد که قرار است او مدافع نظم جهانی جدیدی باشد که بر حق تعیین سرنوشت ملتها اعم از کوچک و بزرگ استوار گردد امیدی که بسیاری از ملیگرایان را برای جلب پشتیبانی او به پاریس گسیل داشت....
در این کتاب از مجموعۀ «یک ساعت تاریخ» به این پرسشها پرداخته میشود: ریشههای جنگ ویتنام چه بود؟ تأثیر این جنگ خونین بر مردمان ویتنام و ایالات متحده به چه شکل بود؟ جنگ ویتنام چگونه قرن بیستم را تغییر داد و مسیر جنگ سرد را دگرگون ساخت؟
منصور صفتگل زادۀ ۱۳۴۰ در زابل، در شمار سومین نسل از استادانی است که در دانشگاه تهران به آموزش و پژوهش تاریخ همت گمارده است. او در سال ۱۳۶۷ مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه فردوسی مشهد گرفت و از محضر استاد برجستۀ آن دانشگاه، زندهیاد عبدالهادی حائری بهره برد. وی در سال ۱۳۷۳ توانست از پایاننامه کارشناسی ارشد خود با عنوان «دگرگونی ساختار نهاد دینی ایران در سده دوازدهم هجری» به راهنمایی دکتر عبدالحسین زرینکوب دفاع کند. رساله دکتری خود را با عنوان «ساختار نهاد و اندیشه دینی در سالهای پایانی فرمانروایی صفویان» به راهنمایی زندهیاد احسان اشراقی دفاع کرد و از سال ۱۳۷۸ بهعنوان عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه تهران رسماً فعالیت آموزشی در دانشگاه را آغاز کرد. منصور صفتگل پژوهشگری پرتلاش در عرصۀ مطالعات صفوی، سندشناسی، نسخهپژوهی و ایرانشناسی است.