این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد کتاب وب کاملا محفوظ می باشد

کتاب در جستجوی زمان از دست رفته (7 جلد)

کتاب در جستجوی زمان از دست رفته (7 جلد)

انتشارات مرکز

نا موجود موجود شد به من اطلاع بده

چرا کتاب در جستجوی زمان از دست رفته را باید بخوانیم؟

کتاب در جستجوی زمان از دست رفته نام رمانی هفت جلدی و زیبا از مارسل پروست نویسنده مشهور فرانسوی است که از پر آوازه‌ترین آثار ادبیات جهان به شمار می‌آید. این رمان را نشر مرکز با ترجمه روانی از مهدی سحابی در سال 1377 برای اولین بار منتشر کرد. عده‌ای بر این اعتقادند اگر این رمان را از وسط یکی از جلدهای آن شروع به خواندن کنید همان‌ اندازه مجذوب آن می‌شوید که گویی از اولین سطر از اولین جلد به خواندن آن نشسته‌اید. هر جلد از این کتاب در عین یگانه بودن داستان دارای استقلال در دیدگاه است. کتاب در جستجوی زمان از دست رفته روایت‌گر عشق  است هنگامی‌که برای بار اول و بارها اتفاق می‌افتد. در جستجوی زمان از دست رفته گویای عشق است، چه به کام ما باشد و چه ناکام بماند و تلخی‌‌اش دامن‌گیرمان شود.
در این نوشتار، به اختصار هفت جلد این رمان را شرح می‌دهیم. در همین گریزها پی می‌بریم که چرا کتاب در جستجوی زمان از دست را باید بخوانیم؟
 کتاب در جستجوی زمان از دست رفته‌ی مارسل پروست با عناوین طرف خانه سوان، در سایه دوشیزگان شکوفا، سدوم و عموره، اسیر، گریز و جلد پایانی با نام زمان بازیافته شناخته می‌شود. در صفحات آغازین جلد اول رمان راوی یعنی مارسل از دوران کودکی‌اش می‌گوید. شب‌هایی که در کودکی بیدار می‌مانَد و بعد با بوسه‌ی مادرش به خواب می‌رود. از این پس سوان، دوست خانوادگی راوی بسیار پررنگ جلوه می‌کند. داستان احساسات شدید سوان، محبت، حسادت و عشق نافرجام او.
مارسلِ کودک و مارسلی که به سالمندی رسیده و خاطرات دوران جوانی‌اش را تعریف می‌کنند دو صدایی هستند که روایت داستان را برعهده دارند. همین امر باعث شده که در طول داستان گاهی حدس زدن سن مارسل کار آسانی نباشد اما بستری که در آن روایت می‌شود خواننده را در حدس سن‌وسال مارسل یاری می‌کند. در جلد دوم، داستان با خبر ازدواج سوان با زن بدنامی شروع می‌شود. این وصلت باعث کم شدن ارتباط خانواده مارسال با سوان می‌گردد اما خود مارسل همان‌قدر که سوان را دوست می‌دارد به همسر او نیز علاقمند می‌شود.
با رفتن از هر جلد این رمان به جلدی دیگر شاهد تغییرات مکان زندگی راوی هستیم. زندگی او متأثر از این نقل مکان‌ها و رویارویی مارسل با شخصیت‌های تازه است.
جلد دوم کتاب در جستجوی زمان از دست رفته را می‌توان به آلبومی از آثار هنری به لحاظ بیانی گویا از نقاشی، تئاتر و موسیقی تشبیه کرد .
در جلد سوم به روابط خانوادگی راوی با اشرافیانی هم‌چون گرمانت‌ها پرداخته می‌شود. هدف راوی بیان پست بودن تفکرات اشرافیون است؛ آن‌چه فقط بعد از نزدیک شدن به آنان قابل لمس است. داستان از این قرار است؛ مارسل به دوشسی از این خاندان علاقمند می‌شود اما بعد از زمانی سپری شده، این عشق و علاقه به ناکامی می‌رسد. پس از مدتی جذابیت‌های اشرافی گرمانت‌ها برای مارسل کنار می‌رود، درون پوچ و توخالی‌شان که زمانی مارسل را شیفته خود کرده بوده آشکار میگردد.
در جلد دوم کتاب در جستجوی زمان از دست رفته، بارقه‌های گذر زمان زده می‌شود و در جلد سوم به اوج خود می‌رسد آن هنگام که راوی متوجه پیر شدن مادربزرگ خودش می‌شود. در این‌جا از تأثیر زمان بر آدم‌‌ها شگفت‌زده می‌گردد.
در جلد چهارم به پوچی رسیدن راوی در پی تجربه تلخ اما مهمی که در ارتباط با اشرافیون به دست آورده را می‌خوانیم. هم‌زمان درخشش عشقی تازه در وجود مارسل به او جانی تازه نیز می‌بخشد.
جلد پنجم به عشق میان مارسل و آلبرتین می‌پردازد. در کنار عاشقانه‌های زیبای آن دو که کتاب را خواندنی‌تر می‌سازد خواننده با سختی‌هایی که عشق نصیب مارسل می‌کند روبرو می‌شود.
جلد ششم با عنوان گریخته، ما را با فرار آلبرتین از خانه و مرگ او مواجه می‌کند. اکنون مارسل دوباره با چالش از دست دادن عشق و ناکامی‌ای به مراتب بزرگ‌‌تر از دفعه‌های پیشین روبروست.
در جلد پایانی، مارسل درصدد یافتن زندگی از پس تمامی خاطراتش در تکاپوست. رویارویی او با تمامی شخصیت‌های زنده‌ی کتاب در جستجوی زمان از دست رفته و مشاهده تغییرات ژرفی که در طی این ‌سا‌ل‌ها داشته‌اند به او می‌فهماند که حافظه می‌تواند دوباره با خاطره‌ای تازه ضبط گردد. می‌شود چیزهایی را به خاطر سپارد، دوباره فراموش کرد، دوباره به یاد آورد و  بالاخره به جای آنان خاطرات دیگری را بنشاند.
مارسل نهایتاً تصمیم می‌گیرد رمانی بنویسد که همیشه آرزویش را داشته. تبحر او در مهارت نویسندگی حاصل همین گذر عمر و تغییراتی است که دستخوش آن شده است.
 مارسل پروست در کتاب در جستجوی زمان از دست رفته که به‌ بیانی آینه زندگی خودش نیز هست قصد دارد به خوانندگانش اهمیت لزوم توجه به استعدادهای بالقوه‌شان را گوشزد کند. به اعتقاد او، در بطن هر یک از ما هدایای غنی و ارزشمندی نهفته شده که هیچ‌کس بهتر از خود ما به آن‌ها واقف نیست اما ترجیح می‌دهیم هدرشان بدهیم یا به درستی خرجشان نکنیم.

اهمیت خواندن کتاب در جستجوی زمان از دست رفته را کجا می‌یابیم؟

در خلل صفحات این کتاب به اهمیت زمان‌های سپری شده و تأثیری که بر ما نهاده است پی می‌بریم. آدم‌ها، مکان‌ها و حتی اشیائی که می‌شناسیم در بستر زمان در حال تغییر هستند. رابطه بین زمان و خاطرات هم از این حیث به این شکل تعریف می‌شود؛ بالاخره زمانی می‌رسد که خاطره‌ای در ذهن ما به سوی به فراموشی می‌رسد تا این‌که یک‌باره چیزی می‌بینیم، می‌شنویم، عطری به مشام‌مان می‌رسد و خاطره‌ای‌ زنده می‌شود. این جادوی زمان از دست رفته است. جادویی که به لحاظ زنده کردن آنچه خواسته بودیم فراموش کنیم می‌تواند محنت‌بار باشد.
 راوی در جلد اول کتاب جایی از کلوچه‌های خوش‌طعمی که در کودکی چشیده‌ است یاد می‌کند. طعم و بویی که در زمان، گم شده‌اند. اکنون مارسل در دوران میان‌سالی، درحالی‌که  زندگی تمام این سال‌هایش را ناامید‌کننده می‌داند و مشغول زدن تکه‌ای از کلوچه مادرش مادلین، در فنجان چای است، از ظرف مکان و زمانی‌‌اش کنده شده و به سال‌های کودکی‌اش پرتاب می‌شود. زمان‌هایی که چای و کلوچه‌های عمه لئونی را می‌خورد و غرق در لذت می‌شد. این کار زمان است. رها کردن آدم‌ها از خاطره، عطر و بوها و مجدداً به یادآوردن آن‌ها.
کتاب در جستجوی زمان از دست رفته به علت داشتن پویایی زیاد در متن، شخصیت‌های جذاب و متنوع، طرح و سبک، نسل به نسل علاقمندان خود را بازیافته است. هم‌چون مضمون اصلی داستان که راوی از کودکی تا میانسالی‌اش را در جستجوی زمان از دست رفته می‌کاود ما نیز خود را گم می‌کنیم و دوباره پیدا می‌کنیم. این جادوی زمان است، زمانی از دست رفته که روزی بازیافته می‌شود.

برای خرید این کتاب می‌توانید به بخش فروشگاه کتاب وب مراجعه کنید و برای خرید کتاب اقدام کنید.

مشخصات فیزیکی

قطع کتاب رقعی
تعداد صفحه

604

نوع جلد گالینگور

مشخصات فنی

نویسنده

مارسل پروست

مترجم

مهدی سحابی

ناشر

انتشارات مرکز

نوبت چاپ

23

تاریخ چاپ

1401

موضوع

رمان خارجی

شابک

9789643058968

نظرات

captcha Refresh

کتاب های مشابه