این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد کتاب وب کاملا محفوظ می باشد

کتاب درباره معنی زندگی

کتاب درباره معنی زندگی

انتشارات پارسه

قیمت: 160,000 تومان

معرفی کتاب درباره معنی زندگی

 

بر خلاف سنت همیشگی کتاب وب در معرفی کامل و جامع کتاب‌ها، در خصوص کتاب درباره معنی زندگی ویل دورانت تصمیم ما  این نیست که به معرفی کامل کتاب بپردازیم! در این معرفی کتاب میخواهیم درباره این موضوع صحبت کنیم که چه ارتباطی میان کتاب درباره معنی زندگی و معنای زندگی یک انسان وجود دارد. پس با ما همراه باشید:

 

کتاب درباره معنی زندگی

کتاب درباره معنی زندگی برای بار نخست در سال 1932 توسط ویل دورانت منتشر شد. نسخه قابل دسترس این کتاب در بازار ایران اکنون 146 صفحه می‌باشد و در قطع رقعی توسط انتشارات پارسه منتشر شده است. کتاب با مقدمه ای از جان لیتل گردآورنده و ویراستار کتاب های ویل دورانت آغاز می شود.

 

کتاب درباره معنی زندگی

و اما داستان کتاب درباره معنی زندگی:

در سال 1931 ویل دورانت نامه ای به افراد مشهور و معروف زمان خود نوشت و از آن‌ها خواست با مهمترین سوال تاریخی-فلسفی بشر مواجه شوند و به این سوال پاسخ دهند که "چه چیزی زندگی را ارزشمند می‌کند؟ معنای زندگی چیست؟ چه چیزی باعث الهام و انگیزششان می‌شود؟

و به تعبیر خود ویل دورانت:

 

سرچشمه‌های الهام و انرژی شما چیست؟ هدف و یا انگیزه نیروبخش زحمت وتلاش شما چیست؟ از کجا تسلی خاطر و شادمانی می‌یابید و دست آخر گنجتا کجا نهفته است؟

 

ویل دورانت این نامه را پس از آن نوشت که با چیزی مواجه شد که به عنوان اپیدمی خودکشی درک کرده بود، و افراد شخصاً او را متقاعد می‌کردند که نیازمند کمک او هستند.

مقدمه‌ی کتاب اینگونه شروع می‌شود:

در پاییز سال 1930، ویل دورانت در خانه‌اش در لیک هیل نیویورک، سرگررم جمع کردن برگ ها بود. دورانت همانگونه که مشغول کار بود مرد خوشپوشی نزدیکش شد و با صدایی آرامی به او گفت که قصد خودکشی دارد مگر آنکه فیلسوف بتواند دلیل معتبری برای برای او بیاوردکه این کار را نکند. دورانت که فرصتی برای پرداخت فلسفی به این موضوع نداشت، نهایت تلاشش را کرد تا دلیلی برای ادامه زندگی به دست آن مرد بدهد. بعد ها دورانت ماجرا چنین به یاد می‌آورد:

به او پیشنهاد کردم کاری برای خودش دست و پا کند، ولی او یکی داشت. گفتم غذای خوب بخورد اما او گرسنه نبود. معلوم بود دلایل من تاثیری روی او نگذاشته بود. نمی دانم چه بر سرش آمد. در همان سال چندین نامه خودکشی دریافت کردم، بعدها متوجه شدم که 284142 خود کشی بین سال های 1905 تا 1930 در ایالات متحده رخ داده است.

ویل دورانت نامه خود را به افراد زیادی نوشت. تعدادی از این افراد:

  1. تئودور درایزر : داستان نویس آمریکایی.
  2. اچ.ال. منکن : خبرنگار، طنزپرداز، و منتقد اهل ایالات متحده‌ی آمریکا.
  3. سینکلر لوئیس : رمان نویس، نمایش‌نامه نویس و داستان نویس آمریکایی.
  4. جان اریکسن : نویسنده و آموزگار معروف آمریکایی.
  5. چارلز ای. بیرد : پر نفوذترین مورخ در تاریخ آمریکا.
  6. جان کوپر پوئیس : شاعر و روزنامه نگار انگلیسی. 
  7. ادوین آرلینگتون رابینسون : شاعر آمریکایی که سه بار جایزه پولیتز را برای خود کرد.
  8. آندره موروا : نویسنده، تاریخ‌نویس، مقاله‌نویس و حکایت پرداز قرن بیستم میلادی اهل فرانسه.
  9. ویل راجرز : هنرپیشه اهل آمریکا.
  10. دکتر چارلز میو: بنیان گذار کلینیک میو.
  11. اوسیپ گاوریولوویچ : پیانیست آمریکایی.
  12. ویلهیالمور استفانسون : کاوشگر قطب شمال ، ماجراجو و نویسنده.
  13. هولاک الیس : فیزیک دان و نویسنده فرانسوی.
  14. کارل لمله : تهیه کننده آلمانی تبار و بنیان گذار استودیوی یونورسال هالیوود.
  15. ارنست. ام هاپکینز :رئیس سابق کالج دارتمت.
  16. آدولف اس.آکس : روزنامه نگار و صاحب امتیاز نیویورک تایمز.
  17. جواهر نعل رهرو : نخست وزیر هند و از رهبران جنبش استقلال هند.
  18. ماهتما گاندی : رهبر آزادی خواه هند.
  19. جان هینز هلمز : کشیش و نویسنده آمریکایی.
  20. ابه دیمنه : فیلسوف و نویسنده کتاب پرفروش هنر فکر کردن.
  21. مری اما وولی : مربی صاحب نام و رئیس پیشین کالج مونت هولیوک.
  22. هلن ویلس : تنیس باز آمریکایی.
  23. برتراند راسل : فیلسوف، منطق‌دان، ریاضی‌دان، مورخ، جامعه‌شناس، برنده جایزه نوبل و فعّال صلح‌طلب بریتانیایی  که در قرن بیستم زندگی می‌کرد.
  24. جورج برنارد شاو: نمایش نامه نویس و منتقد ادبی.

ویل دورانت پاسخ هایی را که دریافت کرد به شکل زیر در کتابش دسته بندی کرد:

 

  •  اهل ادبیات پاسخ می‌دهند ( فصل 7 کتاب)
  •  بازیگران، هنرمندان، دانشمندان، مربیان و رهبران وارد بحث می‌شوند.( فصل 8 کتاب)
  •  دیندارها پاسخ می‌دهند ( فصل 9 کتاب )
  •  سه زن پاسخ می‌دهند ( فصل 10 کتاب)
  •  اندیشه‌هایی از زندان ( فصل یازدهم کتاب)
  • شکاکان پاسخ می‌دهند ( فصل دوازدهم کتاب)

با اینکه بیشتر پاسخ ها قابل توجه هستند اما چیزی که باعث می‌شود مو به اندامتان سیخ شود تفکرات مایوسانه‌ی فلسفی ویل دورانت در ابتدای کتاب درباره معنی زندگی و اعترافات و پاسخ هایش به نامه خود در انتهای کتاب می باشد.

 

 

کتاب درباره معنی زندگی

چرا باید کتاب درباره معنی زندگی را بخوانیم؟

 برای فهمیدن معنای زندگانی یک انسان از دیدگاه انسان‌هایی که هرکدام در زندگی خود و در عصر خود از بهترین‌ها و از نوابغ بودند، خواندن این کتاب می‌تواند بسیار سودمند باشد. فهمیدن دیدگاه این انسان‌ها می‌تواند سرشار از درس و نکات تربیتی باشد. مواجه با دیدگاه‌های افرادی سرشناس از همه‌ی گروه‌های جامعه: دینداران، زنان، اهالی ادبیات و .. دید ما را برای پاسخ به سوال معنای زندگی باز می‌کند. نکته‌ی حائز اهمیت دیگکر خواندن پاسخ خود ویل دورانت به سوالش می‌باشد. مسلما خواندن نظر شخصی که 50 سال از وقت خود را صرف نوشتن کتاب تاریخ تمدن کرد و هزاران صفحه را درباره تمدن نوشت و به چهارگوشه دنیا سفر کرده است می‌تواند دلیل محکمی برای خواندن این کتاب باشد.

جان لیتل درباره اهمیت کتاب درباره زندگی اینگونه می‌گوید :

کتاب درباره معنی زندگی کتابی است که باید در دست هر فارغ التحصیل دانشگاه و دانشجویی که بادبان می‌افرازد و سفرش را در دریاهای اغلب توفانی و متلاطم زندگی شروع می‌کند باشد، کتاب درباره معنی زندگی باید در کتابخانه همه‌ی خانواده‌ها حضوری دائم داشته باشد، چون بر موضوع مهمی نور می‌افشاند و امیدی نو ارزانی می‌کند و پاسخی مثبت  و تایید کننده زندگی‌ای به این پرسش بزرگ فلسفی می‌دهد که معنی زندگی چیست؟         

پشت جلد کتاب درباره معنی زندگی

این اثر یکی از خواندنی‌ترین آثار ویل دورانت، نویسنده کتاب بزرگ «تاریخ تمدن» است. متن اصلی کتاب سال‌های سال در دسترس نبود و چند سال پیش به کوشش جان لیتل منتشر شد.

روزی مردی به نزد ویل دورانت رفت و از او درخواست کرد دلیلی به دست او بدهد که چرا نباید خودکشی کند. دورانت در آن وقت محدود، جواب‌هایی به او داد ولی مدتی بعد، نامه‌ای برای بیش از صد شخصیت مشهور فرستاد و درباره معنی زندگی از آن‌ها نظر خواست و پاسخ‌های رسیده را به همراه دیدگاه خود، در این کتاب منتشر کرد.

دورانت امید داشت پاسخ‌هایی که از چنین شخصیت‌های پرفروغی دریافت می‌کند، چیزی در خود داشته باشند که به پرسش آن بیگانه خوش‌لباسی که در یک روز پاییزی سال 1932 در باغش ظاهر شد، جوابی درخور بدهد. درواقع قضیه فراتر از این حرف‌ها بود؛ پاسخ‌ها بیش از آنکه تاریک و اندوهبار باشند، شوق‌انگیز و مثبت بودند که همراه بود با بصیرت‌هایی شخصی در اینکه چگونه باید زندگی را معنادارتر کرد. پاسخ‌ها از همه‌سو بودند؛ کسانی چون گاندی، جواهر لعل نهرو، تئودور درایزر نویسنده ناتورالیست، سینکلر لوئیس برنده نوبل ادبیات، جان ارسکین رمان‌نویس، آندره موروئا فیلسوف و رمان‌نویس، جورج برنارد شاو نمایشنامه‌نویس، برتراند راسل فیلسوف، جینا لومبروسو تنیس‌باز شهیر، سی. وی. رامان برنده نوبل فیزیک و شخصیت‌های دیگر.

به محض اینکه پاسخ نامه‌ها به دست ویل دورانت رسید، او سراغ خودش رفت و پاسخی جلوی همه پرسش‌هایش گذاشت که خود یک اثر فلسفی والا بود. دورانت نام کتاب را «درباره معنی زندگی» گذاشت و یک موسسه انتشاراتی کوچک آن را در سال 1932 چاپ کرد. کتابی است واقع‌بین، جسور و دربردارنده نگاه‌های متفاوت نویسندگان، شاعران، سیاستمداران و... به موضوع زندگی.

ویل دورانت (1981 ـ 1885) تاریخ‌نگار و نویسندهٔ آمریکایی به‌جز مجموعه کتاب «تاریخ تمدن»، «تاریخ فلسفه» و «لذات فلسفه» را نیز نوشته است. او همچنین برنده جایزه پولیتزر و مدال آزادی است.


ما آب حیات می فروشیم.

کتاب وب : خدمات ویژه برای خرید کتاب از جمله خرید کتاب با تخفیف و ارسال رایگان کتاب به سراسر کشور

فروشگاه اینترنتی کتاب وب

 

 

مشخصات فیزیکی

قطع کتاب رقعی
تعداد صفحه

148

نوع جلد شومیز

مشخصات فنی

نویسنده

ویل دورانت

مترجم

شهاب‌ الدین عباسی

ناشر

انتشارات پارسه

نوبت چاپ

56

تاریخ چاپ

1402

موضوع

روانشناسی، فلسفه

شابک

978-600-253-259-6

نظرات

captcha Refresh

کتاب های مشابه