«کودک دیده نشده» کسی است که والدینش در دوران نوزادی یا کودکی به او بی توجهی کردند و او هیچ گاه احساس دوست داشته شدن و امنیت در دنیای بیرون را نداشته است، نیازهایش ارضا نشده و حتی دیده هم نشده است. درعوض، والدین وجود او را نادیده گرفتند و از همان کودکی با او مثل بزرگسال برخورد کردند.
درواقع، والدین از او می خواستند تا به آن ها کمک کند ولی درمقابل، هیچ توجه مثبتی به او نمی کردند. یکی از پیامدهای مهم غفلت هیجانی در کودکی این است که فرد تجربه نادیده گرفته شدن، ناخواسته بودن و مورد مراقبت نبودن دارد.
نادیده گرفته شدن ممکن است منجر به اضطراب شدید شود چون نادیدهگیری برای کودک بسیار خطرناک است. احساس خواستنی نبودن هم قطعاً منجر به شرم سمی می شود.
اضطراب و شرم در بزرگسالانی که در کودکی دیده نشدند بسیار رایج و دائمی است و به سختی میتوان آن را به تعارض خاصی درون شخص نسبت داد.
این کتاب برای درمانگرانی نوشته شده که با بزرگسالان کار می کنند. افراد غیردرمانگر هم اگر مورد غفلت هیجانی قرار گرفته باشند یا یکی از نزدیکان آن ها دچار این وضعیت شده باشد، ممکن است اطلاعات این کتاب را جالب بدانند و بینش های مفیدی در آن بیابند.
قسمتی از کتاب
یکی دیگر از پیامدهای مهم غفلت هیجانی در کودکی این است که فرد تجربه نادیده گرفته شدن، ناخواسته بودن و مورد مراقبت نبودن را دارد. نادیدهگرفتهشدن ممکن است منجر به اضطراب شدید شود چون نادیدهگیری برای کودک بسیار خطرناک است.
احساس خواستنی نبودن قطعاً منجر به شرم سمی و فراگیر می شود. اضطراب و شرم در بزرگسالانی که در کودکی دیده نشدند بسیار رایج و دائمی است و به سختی می توان آن را به تعارض خاصی درون شخص نسبت داد.