عباس شاکری در کتاب "تاریخ نگاری اقتصاد ایران در شش دهه" اقتصاد ایران را از منظر متغیرهای کلان شش دههٔ اخیر (۱۴۰۰-1340) تاریخنگاری کرده، برنامههای توسعهٔ اجراشده در این دوره را واکاوی و ارزیابی نموده و ماهیت آنها و نحوهٔ ریلگذاریشان و علل موفقیت یا ناکامیشان را توضیح داده است.
روایت این حکایت که سرمایه داری و نظام بازار چگونه پدید آمدند؛ بحث دربارۀ اندیشهها و اشخاصی که به رشتۀ اقتصاد سروشکل دادند؛ و ترسیم رئوسِ نحوۀ تأثیرگذاریِ نیروهای اقتصادی بر تاریخ جهان.
کتاب "طاعون فساد"، پژوهشی است گسترده دربارهی فساد در ۱۵ کشور درحال توسعهی جهان. کتاب به چهار بخش تقسیم شده؛ بخش اول دربارهی کشورهای عربی است که پیرامون ما در غرب آسیا واقع شدهاند و توسعه در برخی از آنها با فسادی عمیق همراه است؛ در بخش دوم وضعیت فساد در روسیه و ترکیه مورد بررسی قرار گرفته؛ در بخش سوم وضعیت فساد در کشورهای چین، هند و مالزی بررسی شده؛ و در قسمت چهارم وضعیت فساد در سه کشور شاخص آمریکای لاتین یعنی برزیل، آرژانتین و مکزیک که بزرگترین اقتصادهای این حوزه هستند، ارزیابی شده است.
تجربۀ توسعۀ کشورهای آسیای شرقی از این جهت جذاب است که سیاستها و نهادهای این کشورها غالباً از آنچه مردم، از جمله شهروندان همین کشورها «تجربه برتر» میپندارند، فاصله گرفته است...