بیونگ چول هان در این کتاب نشان میدهد که عشق -در معنایی قاطع که یک سنت دور و دراز تاریخی به آن اعطا کرده است- در معرض خطر است. ای بسا پیشاپیش مرده باشد – در هر حال، حالش هیچ تعریفی ندارد. از این رو عنوان کتاب احتضار اروس است.
اما ضربات چه کسی عشق حقیقی را چنین سخت فروکوفته است؟ خاطیان عبارتند از فردگراییِ امروز، تلاش برای تعیین ارزش بازاری همه چیز و مجموعهای از منافع پولی که حالا بر تمام شئون مسلط است. در حقیقت، عشق از پذیرش تمام هنجارها و معیارهای جهان معاصر -جهان سرمایهداریِ جهانیشده- سر باز میزند، زیرا عشق صرفاً توافقی برای همزیستی خوشایند میان دو فرد نیست؛ عشق فیالواقع تجربۀ رادیکالِ وجودِ دیگری است، چه بسا رادیکالترین شکل آن.
نویسنده برای اثبات همین مطلب، قسمی پدیدارشناسی عشق حقیقی -شامل عشق جنسی- به دست میدهد و به جستجوی خطرات بیشماری میپردازد که با آن روبهروست. از یک سو، وصف چیزی است که در تجربۀ مطلقِ غیریت رخ میدهد؛ از سوی دیگر، به معنای صدور کیفرخواست، بر اساس سیاههای از بندهای مختلف، علیه هر آن چیزی است که ما را از این تجربه دور میسازد – و حتی مانع از آن است که ببینیم چنین چیزی اصلاً وجود دارد، و اینکه این وضع چه عواقبی به دنبال دارد.