بری آنسوُرث (2012-1930) یکی از بزرگترین نویسندههای تاریخ ادبیات انگلیسی زبان است. او در طول دوران نویسندگیاش هفده رمان نوشت که چهارتای آنها به مرحلهی نهایی جایزهی بوکر راه یافت و سرانجام با شاهکارش «ولع مقدس» در سال 1992 به آن رسید. «ولع مقدس» از زمان انتشارش تا به امروز مورد ستایشِ نویسندهها، منتقدان و نشریات معتبر جهان قرار گرفته است: شیکاگو تریبون آن را اثری باشکوه نامید و نوشت: «رمانی که به ما نشان میدهد چهطور حرص و طمع، ظالم و مظلوم را از انسانیت دور میکند.» نیویورکتایمز آن را «رمانی درخشان و قابل توجه از هر جنبه» توصیف کرد و نیوزدی آنسوُرث را مانند جوزف کُنراد رماننویسی برشمرد که اثرش هم در نگارش و هم در داستانگوییِ ناب، غنا دارد. دیوید هالبسترام «ولع مقدس» را بهترین رمان دههی نود معرفی کرد و آنتی کویین هم از آن بهعنوان شاهکار یاد کرد.
«ولع مقدس» آنطور که انتشارات پنگوئن مینویسد، در دو سطح موفقیتِ چشمگیری دارد: در جایگاهِ یک درامِ تاریخی خوب و فریبنده و در جایگاه یک داستان اخلاقی جدی. اثر فوقالعادهی آنسوُرث تفکری عمیق در بابِ ولعی مقدس است که در طبیعتِ انسان پیچیده شده و تجارت برده راه میاندازد. این رمان از زمان و مکانش فراتر میرود و حقایقی را که تا به امروز نیز وجود دارد، روشن میکند. این شاهکار با وجود حجم زیادش، شریف و در عینحال بزرگ است.
«ولع مقدس» کشفِ خیرهکننده و جذابِ قدرت، سلطه و حرص است. داستان در انگلستانِ دورهی روشنگری، اما خیلی پیشتر از دوران داروین و لغو بردهداری در 1833 روی میدهد. رمان به دو کتاب تقسیم شده که از 1752 شروع میشود و در 1765 پایان مییابد. آنسوُرث در شاهکارش بدبیاریهای ویلیام کِمپ را دنبال میکند؛ تاجری که آخرین شانسش را در کشتی بردهداری لیورپول مِرچنت جستوجو میکند؛ داستان پسر او -اراسموس- را روایت میکند که چون عاشق سارا ولپرت زنی از طبقهی بالاتر شده به سرمایه و پول نیاز دارد؛ و از پسرخالهی او متیو پاریس میگوید که به عنوان پزشک در این کشتی سفر میکند. این سفر، وقتی که بیماری در میان بردهها شیوع پیدا میکند و با واکنش ناگهانی کاپیتان تورسو به عصیان و سرکشی کشیده میشود، به نقطهی اوج خود میرسد؛ دریانوردان و بردهها با هم متحد میشوند و آرمانشهری مخفی در سرزمینهای وحشیِ فلوریدا تاسیس میکنند تا منتظرِ انتقام و کینخواهیِ کمپِ جوان باشند...