بهداشت روانی کودکان و نوجوانان استثنایی و خانواده های آنان به عنوان منبع دو واحد درس بهداشت روانی کودکان استثنایی در مقطع کارشناسی روانشناسی و آموزش کودکان با نيازهای خاص و ديگر رشتههای وابسته, برای استفادۀ استادان گرامی و دانشجويان عزيز در نظر گرفته شده است.
فصل اول شامل کلياتی دربارۀ اهميت توجه به بهداشت روانی, ماهيت و مفاهيم بهداشت روانی, سطوح پيشگيری, نظريات مرتبط با بهداشت روانی, اهداف و اصول بهداشت روانی است.
فصل دوم شامل بهداشت روانی خانواده های کودکان استثنایی است که به بررسی مسائل و مشکلات بهداشت روان خانواده های اين کودکان و نحوۀ رويارويی آنها با مسألۀ معلوليت و ناتوانی فرزند خود میپردازد و شيوه های کمک به اين خانواده ها را بررسی میکند.
فصل سوم شامل چند بحث اساسی و مهم دربارۀ اهميت و ضرورت مشاورۀ ژنتيک و شيوۀ آزمايش های پزشکی است که در جلوگيری از پديد آمدن ناتوانی و معلوليت در حوزۀ پيشگيری مطرح گرديده است. فصل چهارم تا دوازدهم به بررسی ويژگیهای توصيفی شناختی و تأثیر مسائل و مشکلات بهداشت روانی کودکان عقبماندۀ ذهنی, تيزهوش, نابينا, ناشنوا, ناسازگار, ناتوان در يادگيری ویژه, ناتوان در زبان و گفتار و ناتوان در مهارت های رشدی ارتباطی (اتيسم) پرداخته است.