کتاب دکتر جانسون از چند جهت، غیرعادى است. این کتاب را شخصى در غرب نوشته که زندگى ثروتمند و متمولى داشته و سپس با تعالیم عرفانى شرق آشنا شده است. بنابراین او در این جایگاه با کسانى که پیشزمینهى یکسانى دارند، بهراحتى ارتباط برقرار مىکند
نعمت گوش، نعمت چشم، نعمت سلامتی و … ما هیچ وقت نمیتوانیم همهی نعمتهای خدا را بشماریم؛ ولی میتوانیم تعدادی از آنها را بشناسیم و خدا را به خاطر همهی نعمتهایش شکر کنیم.
موضوع اثر حاضر، تشریح معنویت در سازمان است که به عنوان یکی از مباحث جدید در عرصه مدیریت کارکنان مطرح شده و با هدف افزایش و بهبود بهره بری سامان یافته است.
کارما تنها مفهومی در جهان است که به سرگشتگی انسان هنگام مواجهه با رنج میپردازد. تنها استدلالی است که بینظمی دنیایی را که در آن زندگی میکنیم توضیح میدهد.
عبدالله بن محمد، عین القضات همدانی، فقیه، حکیم و عارف، مکنی به ابوالفضائل، معروف به قاضی همدانی، در سال ۴۷۶ ش، برابر با ۴۹۲ ق، در همدان به دنیا آمد. پدر و جدش از میانه بودند، به میانجی نیز معروف شده است. قاضی، در جوانی در زادگاه خویش به کسب علوم متداول پرداخت و به سرعت در ادب و حکمت و کلام مایهور شد و به سبب مهارتی که در فقه پیدا کرد، به عنوان قاضی و مدرس منصوب گردید و با وجود جوانی، شهرت و نفوذ فراوان پیدا کرد و همین امر باعث برانگیخته شدن حسد و رشک فقها و متکلمان شد. وی به تحصیل حکمت و عرفان و کلام و ادب عربی پرداخت و نظر به مطالعه بسیار در آثار امام محمد غزالی، مع الواسطه شاگرد او نیز محسوب میشد. احمد غزالی با آن همه عظمت مقام، در مکتوبهای خود بدو، او را قرةالعین خطاب میکرد. وی بیشتر اطلاعات خود را از راه تحقیق و تتبع شخصی فراهم آورد. افکار و عقاید او در عمر کوتاهش مبین کمال نبوغ اوست. فلسفه و کلام، طبع حقیقتجوی وی را قانع نساخت و گرفتار بحرانهای روحی شد و همین امر، او را دچار شک و شبهه کرد. پس از آشنایی با آثار امام محمد غزالی تا حدی خاطرش آرام گرفت و چندی بعد با احمد غزالی آشنا شد و به او دست ارادت داد و همانند احمد غزالی در بیان عقاید خود بیپروا بود. همین صراحت در گفتار باعث بدگمانی متشرعه شد.