در این کتاب از میترائیسم، مغان، اوستا و شاهنامه، شهرهای مقدس ایران، عقاید ایزدیان و کتابهای مقدسشان (رش، جلوه)، زبان و ادبیات ایزدی، ساختار اجتماعی و اعتقادی و سیاسی ایزدی ها، مناسک ایزدی، پراکندگی ایزدیان پیوند حوزه عرفانی هند و خراسان و آناتولی، علویان، بکتاشیان، آتش بگی ها و طریقت ادهمیه سخن به میان آمده است.
علویان در جغرافیای ایران فرهنگی در مناطق غربی ایران (کوهپایه های زاگرس از ارس تا اروندرود)، ترکیه (آناتولی و...)، سوریه (قامیشلی و...) و عراق (کرکوک و...) زندگی می کنند، خاستگاه اصلی آنها ایران و مرکزشان در کرمانشاه و تبریز است.
میر عماد قزوینی عارفی هنرمند و شاعر و ادیب و مصلح دینی در جغرافیای اسلام اصول خط نستعلیق را که خط ملی ایرانیان مسلمان بود به شیوه علمی و مدون تغییر و تعلیم داد و آن را با عرفان عملی در آمیخت نسبت طلایی نستعلیق که نشان از نبوغ هنری و هندسی و زیباشناسی اوست.
نقطه آغاز و انجام جهان معنی بخش حروف و انسان و راز ناگشاده عرفان است تا آنجا که حضرت علی علیه السلام خود را نقطه تحت بای بسم الله معرفی فرمود و میشود گفت نقطه چون رمزی در تمامی هنرها و علوم بشری جریان دارد.