نامه های خصوصی مشاهیر وجوهی از زندگی و شخصیت و اندیشۀ آنها را عیان می کند که چهبسا در گفته ها و نوشته های رسمی شان، دست کم به شکل صریح و عریان، عیان نباشد و به چشم نیاید.هانا آرنت و کارل یاسپرس در نامه هایی که از آنها در کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» منتشر شده است، بی آنکه در فکر این باشند که این نامه ها روزی منتشر می شوند و بی شمار آدم در سراسر جهان آنها را خواهند خواند، هرچه دل تنگشان خواسته گفتها ند و از هر دری، راحت و بدون تعارف و پرده پوشی و ملاحظه، حرف زده اند.
کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» موضوعات گسترده و متنوع و فراوانی را در بر میگیرد؛ از موضوعات شخصی و خصوصی گرفته تا موضوعات عمومی و فلسفی و اجتماعی و سیاسی و... .
اما آنچه کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» را خواندنیتر میکند گسترۀ زمانی وسیعی است که نامههای این کتاب دربردارندۀ آن هستند. این نامهها از سال 1926 آغاز میشوند و تا سال 1969 ادامه مییابند. البته پس از مهاجرت هانا آرنت از آلمان وقفهای در نامهنگاری بین او و یاسپرس میافتد اما بعد از این وقفه باز نامهنگاریهای آنها از سر گرفته میشود. بنابراین در کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» با سیر تحول رابطۀ دو فیلسوف و نیز تحول فکریشان هم مواجهیم. آرنت بیستساله بود که با یاسپرس شروع به نامهنگاری کرد. آن زمان او شاگرد یاسپرس بود و رابطهشان رابطهای استاد و شاگردی بود اما این رابطه بعدها به دوستیای نزدیک تبدیل شد و سیر این تحول را در کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» میتوانیم ببینیم.