نویسنده به داستانهای تاریخی موفق توسعه یافتگی مانند ایرباس اروپا، هیوندای کره جنوبی و ساب سوئد اشاره میکند و بر این باور است که صنعتی شدن هیچ گاه در طول تاریخ یک اتفاق تصادفی و از سر بخت و اقبال بلند تعداد محدودی از کشورها نبوده است. بلکه همیشه پای دولت در میان است که با طراحی استراتژیهای هوشمندانه و برنامهریزی دقیق، کارآفرینان را به سمت فعالیتهای تولیدی هدایت کند و فرآیند گذار به ساختارهای پیشرفته اقتصادی را رهبری کند.
کتاب حاضر، روایت دکتر «رضا نیازمند» از زندگی خود، بهویژه زندگی مدیریتی و صنعت گری در سراسر سلطنت محمدرضا پهلوی است که بخشی از آن مربوط است به دوره کوتاه، اما بینظیر سلطه تکنوکراسی بر توسعه صنعتی ایران در دهه ۱۳۴۰ شمسی.
«کافه کارجین» سومین رمان نویسنده از سهگانهی «کافه وصال» و «عاشک کافه» است. «کافه وصال» در تهران و «عاشک کافه» در استانبول و حالا «کافه کارجین» در مسقط.
بررسی انتقادی سیاستهای اقتصادی نئولیبرال در جهت ارائۀ جایگزینی برای استراتژیهای جایگزین برای پیشبرد توسعه است. این کتاب پارادایم مسلط نئولیبرال را به چالش میکشد و توصیههای سیاست عملی را برای کشورهای در حال توسعه ارائه میدهد.