مصر کشوری سرشار از تاریخ و نیز عجایب است. کشوری با هزاران سال تاریخ و اهرامی که خود تصویر تاریخند. با مطالعه درباره تاریخ سیاسی معاصر مصر؛ تنشها، تغییرات و گرایشهای مختلف را در آن مییابیم و زمانی که به روابط ایران و مصر مینگریم در دو محور کاملا متضاد از پیوند و جدایی خبر میگیریم.
در این کتاب، دکتر سعید الصباغ به بررسی و تحلیل همین دو محور متضاد میپردازد و بازهی زمانی بین 1981-1970، نگاهی عمیق به روابط این دو کشور گاه دوست و گاه دشمن دارد. کار دکتر الصباغ برای محققان علوم سیاسی و مطالعات مصر بسیار مفید و برای افراد علاقهمند در این زمینه نیز جذاب است.
به نظر میرسد آن جدایی که روابط مصر و ایران از سال 1979 میلادی پس از به قدرت رسیدن انقلاب اسلامی در کشور به خود دیده است، گویی برای بسیای از مصریها و اعراب همانند معمایی گشته است. به همان میزان هم، پیوند میان دو کشور در سال 1970 میلادی در پی درگذشت عبدالناصر طی دورهای آغاز گردید و تا ابتدای انقلاب اسلامی پس از هشت سال ادامه داشت. چون قبل از آن با رنگی از نفرت پوشیده شده بود که این امر، محصول روابط ویژهی شاهنشاه نشسته بر تحت طاووس و میان اسرائیل بود.